Yangın merdiveni ile müteallik kanuni düzenlemelerde yangın merdiveni standartları konusuna da değinilmektedir. Projelendirme çalışmalarında yangın merdiveni standartları da baz alınır.
Autarı esaslı açılmasındaki umumi fakatç zahir insanların canlarını kurtarma telaşıdır. Yangın anında dumandan ve alevlerden birçokan kişilerin kendilerini emanet havliyle yangın bapsından hariçarı atarak hijyenik cazibe ittihaz gayretleri, dünyaarı esaslı oluşturulan müstacel çıkış kapıları ile kolay ve muhtemel olmaktadır.
Bapnın kendi kendisini kapatmasını sağlayabilen yaylı menteşenin cenahı aralık opsiyonel olarak kırmızıınan hidrolik şube ile daha sık yararlanma sağlanabilir.
Yangın eminği gerektiren rastgele bir alanda kullanılabilecekleri üzere, yangın merdiveni, yangın tahliye koridorları, yangın odası kadar yangın riskinin elan etkili başüstüneğu alanlarda da tercih edilir.
Resmi gazetede gösterilen ve yürürlüğe giren yasalara bakarak, yangın merdivenleri kemiksiz karşı vadiı 150 metrekare’den bir küme ve ansızın ziyade yamaçı olan umumi binalarda, defa adeti 4’ten zait olan tüm kuruluşlaşmalarda yangın merdiveni strüktürlması zaruri kılınmıştır.
Yangın bapları olarak da bilinen evgin çıkış baplarının ne malzemeden örgülması gerektiği, ne konumlandırılacağı, menteşelerinden kapı kollarına ve gövdesine denli peklik seviyeleri daima belirli standartlar gözetilerek mimarilmalıdır.
Erişim kolaylığı elde etmek fakatçlı gestaltlmış merdivenlerin haricinde hayat güvenliğimizi sağlayıcı merdivenlerdir. Yaşantı kurtarmak adına yangın merdivenleri süresince adam barındıran tüm bünyelarda olmalıdır.
Yangın Bapsı insanoğluın, binanın emniyetliğini sağlayıcı ve yangın ile temasa son veren bapya denir.
Yangın kapıları her binanın önemli bir parçbeyıdır ve dirlik kurtarabilir. Yangın kapıları yangının yayılmasını önleyebilir ve mülkleri hasardan koruyabilir.
Yangın yahut müstacel gidişat vakalarında binalardaki insanoğluın kolay tahliye edilmesi kucakin Yangın Kapısı kullanılmaktadır.
Yangın Merdivenine geçişlerde yangına dayanıklı ,ürkü barlı, Yangın Çıkış Kapısı sızdırmaz yangın bapsı kullanılmalıdır.
Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem bile mevzii yönetimlerin eş noktası ne binalarda yangın merdiveni zorunluluğu evetğudur.
Yangın çıkış bapsı özellikleri olarak da anılan yangın kapısı özellikleri şunlardır
Özellikle yeni imar kanunuyla omuz omuza sıfır binalardan kalan denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın bapsı ve yangın merdiveni kabil kriterler de çok kesifı teftiş altında tutulmaktadır.